2009-12-21 10:49:02• hírek • Ferenczi Noémi

Lejárt a beiratkozás

December 14. és 18. között zajlott az érettségire való beiratkozás. Ebben az időszakban összesen több mint 4100 végzős diák iratkozott fel az érettségire megyeszerte.

Az elmúlt héten hivatalosan is lezajlott az érettségire való beiratkozás. Sok tanintézményben már az azt megelőző héten feliratkozhattak a diákok, ugyanis a tanügyi alkalmazottak éppen a beiratkozási időszakban töltötték fizetés nélküli szabadságukat. Ettől függetlenül minden iskola titkársága nyitva volt, hogy a betegség vagy egyéb okok miatt addig be nem iratkozott diákok se maradjanak le az érettségiről. A beiratkozás megye szerte zökkenőmentesen zajlott.

A téli vakáció egyébként január 4-ig tart, ezt követően nem sokkal meg is kezdődnek a szóbeli vizsgák. A román szóbeli február 15. és 17. között, az anyanyelv 17. és 19., az informatika vizsga pedig április 19. és 29. között fog lezajlani. Az idegennyelv szóbelire május 31. és június 4. között fog sor kerülni.

A végzős diákok számára június 11-én fejeződik be az iskolai év. Az írásbeli vizsgák ezt követően, június 28-án kezdődnek a román nyelv és irodalom írásbeli vizsgával. Az anyanyelv felmérőre június 29-én kerül sor, 30-án lesz a szaknak megfelelő kötelező írásbeli vizsga. Az érettségi július 1-én zárul a szaknak megfelelő választás szerint tantárgy felmérővel.

Az eredmények kifüggesztésére és az óvások benyújtására július 2-án kerül sor, majd a végleges eredményeket július 7-én teszik közzé.


Az írásbelik június 28-án kezdődnek
Az írásbelik június 28-án kezdődnek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: